Augmenten els afiliats a la Seguretat Social a tota la demarcació de Girona

El Gironès i la Garrotxa, amb un increment del 2,8% respecte al novembre de 2021, les comarques on més creixen

Joel Lozano

La província de Girona va tancar el mes de novembre amb un creixement del nombre d’afiliats a la Seguretat Social respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades definitives de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Totes les comarques de Girona van registrar un increment. El nombre d’afiliats al Gironès i la Garrotxa va créixer un 2,8% respecte a l’any passat, la mateixa xifra que es registra de mitjana al territori català. A les altres demarcacions gironines els afiliats a la Seguretat Social també van augmentar, malgrat que ho van fer per sota d’aquest xifra (Baix Empordà +2,5%, Alt Empordà +2,4%, Selva +2,4%, Cerdanya +1,3%, Pla de l’Estany +0,6% i Ripollès +0,6%).

Tanmateix, si comparem les xifres d’afiliats amb les registrades el mes d’octubre, algunes comarques registren baixades. A la Selva el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va caure un 4,4% al nombre respecte a l’agost. Al Baix Empordà es va registrar una davallada del 2,1%, mentre que a l’Alt Empordà els afiliats van disminuir un 1,9%, totes elles demarcacions de costa.

La Garrotxa va ser la comarca gironina on més van augmentar el nombre d’afiliats respecte a l’octubre (+0,9%), la segueixen el Gironès (+0,4%), Pla de l’Estany (+0,1) i el Ripollès (+0,1%). La Cerdanya no va registrar cap variació respecte al mes d’octubre en nombre d’afiliats.