El comitè de Nylstar insta l’empresa a una reunió per «buscar solucions»

Demana a la direcció de la companyia tèxtil de Blanes una trobada el proper dilluns 16 de gener

La tèxtil Nylstar de Blanes va anunciar dimarts la retirada de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que suposava l’acomiadament de 24 treballadors.

Aquest dimecres havia de celebrar-se la darrera trobada de negociació, tanmateix, després de la decisió de la companyia, aquesta reuniós'ha fet, malgrat que el comitè sí ques'ha concentrat per definir la línia a seguir a partir d’ara. Els treballadors encara no coneixen els motius que han portat a l’empresa a fer marxa enrere en el seu posicionament. El comitè ha sol·licitat a la direcció una reunió el proper dilluns 16 de gener, ja que segons explica el president del comitè, Xavier Cherino, «volem mirar per tirar endavant i buscar solucions a la difícil situació en la qual est troba immersa l’empresa». Cherino, considera que les possibles solucions son compatibles amb mantenir la plantilla actual de 84 treballadors.

«Explorar alternatives»

A través d’un comunicat, el comitè explica que l’empresa, mitjançant un escrit, «va manifestar la seva voluntat d’explorar altres possibilitats que poguessin donar solució a la situació actual». Per això la part social ha retirat la concentració programada aquest dijous a la porta de la fàbrica i «obre diàleg amb la direcció a fi d’explorar aquestes alternatives».

El comitè està citat a una compareixença al Parlament de Catalunya el proper dia 19 de gener per buscar alternatives al projecte d’industrial l’empresa. Segons detallen, a aquesta compareixença també està convocat l’accionista de l’empresa Alfonso Cirera.