35 joves agricultors de les comarques gironines rebran més d’un milió d’euros

El Departament d’Acció Climàtica dóna suport als emprenedors per impulsar la primera instal·lació agrària

DdG. Girona

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2022 van sol·licitar l’ajut per a impulsar la seva primera instal·lació agrària. A les comarques gironines 35 joves agricultors rebran més d’un milió d’euros.

Arreu de Catalunya s’han concedit ajuts a 212 joves per un import total de gairebé de 6,3 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. El nombre de sol·licituds, però, ha estat inferior al d’anteriors convocatòries però «relativament sostingut», malgrat el difícil context econòmic derivat de la guerra d’Ucraïna. Tot i així, la conselleria defensa que «es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país».

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts del Contracte Global d’explotació (CGE). L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l’agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.