Pla de prejubilacions

Seat planteja un pla de 1.130 prejubilacions voluntàries a partir de 61 anys

Es podrien acollir al pla els treballadors directes a partir dels 61 anys i els indirectes a partir de 62 anys, i suposarà una suspensió del contracte fins als 65 anys, quan s’iniciaria la jubilació

Álex Soler

La direcció de Seat ha plantejat als sindicats un pla de prejubilacions per gestionar l’excedent de llocs de treball que suposarà la fabricació massiva del vehicle elèctric que s’aplicaria a partir dels 61 anys de manera voluntària, cosa que afectaria uns 1.130 treballadors.

L’automobilística ha plantejat aquesta proposta al comitè d’empresa en el transcurs de la negociació del nou conveni col·lectiu, segons han informat tant els sindicats com la direcció.

En concret, es podrien acollir al pla els treballadors directes a partir dels 61 anys i els indirectes a partir de 62 anys, i suposarà una suspensió del contracte fins als 65 anys, quan s’iniciaria la jubilació.

Seat ha assenyalat que aquest programa de jubilacions, que s’emmarca en el període 2022-2026, «ajudarà a minimitzar l’excedent de personal i a ajustar la plantilla al procés de transformació de la companyia», mentre es garanteix «un model de negoci sostenible». L’objectiu últim, segons ha apuntat, és «preparar-nos per a l’electromobilitat i tenir una estructura més àgil i flexible per arribar als nostres reptes futurs».

CCOO i UGT han acollit bé la proposta al considerar que permet garantir un accés a una jubilació «digna», tot i que han assenyalat que caldrà negociar les condicions concretes. Durant la reunió del conveni, Seat s’ha compromès també amb els treballadors a abonar els retards per la inflació retardada del 2021 en un pagament únic.