Transgourmet Ibèrica, amb seu central a Vilamalla, invertirà 10 milions d'euros per obrir un 'cash & carry' a Mercabarna adreçat a l'hostaleria. El nou Gros Mercat s'aixecarà a la part de la parcel·la que abans ocupava l'antic escorxador, comptarà amb 11.400 referències de productes i crearà 40 llocs de treball. "S'enfocarà a la restauració perquè el sector pugui proveir-se del tot sense haver de sortir del recinte", subratllen des de Transgourmet. El 'cash & carry' de Mercabarna tindrà una superfície de venda de 2.715 metres quadrats i comptarà amb una seixantena de places d'aparcament. La companyia subratlla que el projecte permet avançar en l'estratègia de Transgourmet per convertir-se "en el proveïdor de referència de l'hostaleria".

El nou 'cash & carry', que Mercabarna ha adjudicat a l'empresa de distribució Transgourmet Ibèrica, es construirà en una parcel·la que suma 10.113 metres quadrats, situada en una part de l'espai que ocupava l'antic escorxador. Suposarà una inversió de 10 milions d'euros i permetrà crear 40 llocs de treball.

Un cop inaugurat, aquest Gros Mercat comptarà amb 11.400 referències de productes, una superfície de venda de 2.715 m2 i 60 places d'aparcament. El projecte s'emmarca dins l'objectiu de Mercabarna d'ampliar la gamma de productes i serveis adreçats a l'hostaleria. El 'cash & carry' oferirà alimentació i begudes per a la restauració, a més d'una bodega especialitzada i una secció de productes frescos.

Segons subratlla Transgourmet Ibèrica, el projecte s'inscriu "dins l'estratègia de la companyia per ser el proveïdor de referència de l'hostaleria i, en aquest cas particular, de la clientela de Barcelona i la seva àrea metropolitana".

La regidora de Comerç de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserra Ballarín, subratlla que al complex "feia falta un centre d'aquestes característiques perquè les empreses de la restauració que es proveeixen als mercats centrals poguessin completar les seves compres amb tota mena de productes alimentaris secs, de bodega i amb tots aquells que són necessaris per dur a terme la seva activitat". "D'aquesta manera, les empreses del sector horeca podran proveir-se totalment sense sortir del polígon alimentari", afegeix.

Per la seva banda, el director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, subratlla que el nou Gros Mercat permetrà millorar el servei al sector de l'hostaleria. "Hem dissenyat un model de 'cash & carry' que s'adapta a les seves necessitats actuals pel que fa a assortiment, formats i qualitat del producte", afirma.

Transgourmet Ibèrica és propietat del grup suís Transgourmet, el segon grup de distribució majorista d'Europa i que pertany al Grup Coop. L'empresa té sis plataformes de distribució repartides arreu de l'Estat. És referent al sector horeca amb Gm Cash-Gros Mercat, la seva marca de 'cash & carry' que suma 70 centres (dels quals, 24 a Catalunya). També té una divisió de Food Service.

La companyia té més de 800 supermercats franquiciats sota les ensenyes Suma, Proxim i Spar, i més de 2.000 clients independents.