Asetrans reclama ajuda a l’administració per digitalitzar el sector del transport

Els transportistes consideren que «els nostres sistemes informàtics de gestió estan massa vells»

Debat sobre la digitalització en l’àmbit del transport.

Debat sobre la digitalització en l’àmbit del transport. / comunica.cat

Redacció

Asetrans, l’associació de transportistes de Girona, demana la col·laboració de les administracions perquè les empreses del sector es coordinin i encarin amb garanties l’actual context de digitalització. Ho ha fet aquest dimecres a través del seu president, Eduard Ayach, en el context d’un acte al Centre de Formació i Serveis del Transport de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) de la Selva, a Vilobí d’Onyar.

Durant la xerrada, Ayach ha expressat la «necessitat» que les «administracions busquin la manera de coordinar les empreses privades pel que fa a les dades públiques» i que el sector hauria d’anar de la mà, i no per lliure, perquè tot sigui més fàcil i augmenti la productivitat. «Hi ha gestions de recursos humans per les quals necessitem una cinquantena de papers i tot això podria estar al núvol», ha afegit.

A la jornada també han intervingut Genís Roca, president de la fundació PuntCat, empresari i professor universitari, i Josep Maria Fortuny, subdirector general d’Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Roca ha explicat que la digitalització «va començar a la dècada dels vuitanta i sobretot noranta, quan va arribar la tecnologia», tanmateix, afirma que «els nostres sistemes informàtics de gestió estan massa vells i el seu estat és tan crític que, si fallen, ens podem posar a tremolar».

L’empresari considera que «les accions tecnològiques no les resoldran les empreses elles soles ni amb un sector fragmentat i atomitzat com l’actual, sinó que necessitem una acció col·lectiva per trobar les eines necessàries», afegint que això «no només passa al sector del transport, sinó a tot arreu: restauració, asseguradores, venda al detall...».