Noel, Costa Brava i Suma, les tres empreses gironines més rellevants

El rànquing «Top Empresas Españolas 2023» les selecciona com les companyies més importants de Girona

Redacció

La càrnia garrotxina Noel Alimentaria, l’empresa d’alimentació Costa Brava Mediterranean Foods i el supermercat Suma, una de les ensenyes de Transgourmet Ibèrica, companyia amb seu a Vilamalla, han estat escollides com les tres empreses més rellevants de les comarques gironines pel rànquing «Top Empresas Españolas 2023» de Deyde DataCentric.

El rànquing de Deyde DataCentric, empresa especialitzada en recopilació, gestió i anàlisi de dades, identifica les empreses més importants i influents a cada una de les 50 províncies de l’estat espanyol.

Per tal d'establir aquesta classificació, l'empresa realitza un exhaustiu anàlisi descriptiu que es basa en enquestes a professionals locals, presencia digital, índex de creixement, nombre de professionals, facturació, volum d'exportacions o inversió publicitària, entre d'altres.

Noel lidera el rànquing a Girona amb 2.200 treballadors i uns ingressos de 427 milions d’euros. A l’empresa garrotxina la segueix Costa Brava Mediterranean Foods amb 1.700 empleats i més de 630 milions d’ingressos. La tercera posició l’ocupa Suma, amb 2.149 treballadors i 982 milions en ingressos.

Pel que fa a les altres demarcacions catalanes, a Barcelona el rànquing el lidera Seat, a la província de Tarragona Essity i a Lleida Bon Area.