Els gironins reben fins a 475 milions d’euros en préstecs de Caixabank durant el 2022

L’entitat concedeix a les comarques gironines més de 2.417 hipoteques per un valor total de 319 milions

Oficines de CaixaBank.

Oficines de CaixaBank. / CaixaBank

Redacció

CaixaBank va destinar durant l'any passat un total de 475 milions d'euros per finançar els seus clients particulars. Aquesta quantitat, que suposa un creixement del 41% respecte a l'any anterior, es pot dividir en dos grans grups: finançament hipotecari, al qual es van dedicar 319 milions, i finançament al consum, amb 159 milions d'euros prestats.

La suma dels préstecs hipotecaris a les comarques gironines va créixer 90 milions d'euros respecte al 2021, la qual cosa suposa un creixement del 39%. En total, a Girona es van formalitzar 2.417 hipoteques en clients particulars.

Destaca també l'evolució del crèdit al consum, que durant el 2022 va augmentar 48 milions d'euros a la demarcació de Girona, el que representa un augment del 45% respecte al mateix període de l'any anterior.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Maria González, afirma que l'entitat manté el seu «compromís de mantenir-se a prop dels seus clients, confiant-hi i ajudant-los a fer realitat els seus projectes». A més, González destaca «la resiliència que ha presentat l'economia gironina durant el 2022 davant l'impacte de la crisi energètica, així com la bona evolució del mercat laboral i turístic a les comarques gironines».