Credit Suisse ha demanat el rescat al banc nacional del país, després de desplomar-se fins a un 30% en la jornada d'aquest dimecres, segons informa el 'Financial Times'. Les accions de l'entitat, una de les més grans de Suïssa, s'han desplomat després que el seu principal accionista, el Banc Nacional Saudita, s'hagi desentès de la seva situació.

Tot això ha provocat un terratrèmol en les borses, amb la venda massiva d'accions de bancs. La desconfiança sobre el sector va calar la setmana passada després que hagués de tancar el Silicon Valley Bank (SVB), el setzè banc dels Estats Units.

Durant una entrevista a Bloomberg TV, el president del banc saudita, que té el 9,9% del capital de Credit Suisse, Ammar Al Khudairy, ha estat molt categòric quan li han preguntat si el seu grup injectaria capital en el banc suís: "La resposta és absolutament no, per moltes raons, a part de la més simple, que és la reguladora i l'estatutària". 

A partir d'aquí s'ha desencadenat el pànic als mercats, en els quals els inversors s'han encebat amb els bancs. En l'Ibex espanyol, que s'ha deixat més del 4% en la sessió, s'han arribat a produir descensos de més de l'11% durant la jornada en alguns títols bancaris.