La fira d'ocupació TreballemGi assoleix xifres rècord amb més de 800 ofertes de feina

La 9a edició compta amb la participació de 82 empreses i més de 600 persones

Una persona dins de l'espai virtual de la fira.

Una persona dins de l'espai virtual de la fira. / Cambra de comerç de girona

Redacció

La 9a edició de la fira d'ocupació TreballemGi ha establert un nou rècord de participació. L'esdeveniment, celebrat aquest dimarts en format totalment online, ha comptat amb la participació de 82 empreses i 4 entitats, més d'una vintena per sobre de les previsions. Durant la jornada, s'han presentat més de 800 ofertes de feina, xifra que també constitueix un rècord de totes les fires, tant online com presencials, celebrades fins ara. Durant l'esdeveniment s'han fet més de 1.000 entrevistes de feina i s'han registrat per participar en la fira més de 600 persones, unes 200 de les quals eren majors de 30 anys, ja que des de fa unes quantes edicions, la fira ja no és només juvenil.

"Estem molt contents, la jornada ha anat per sobre de les previsions. Quan celebrem la fira en format híbrid l'espai és més limitat. El format virtual, en canvi, ofereix més marge, tant a les empreses, que no han d'estar vuit hores connectades, com a les persones inscrites", explica Cristina Cots, cap de l'àrea de formació de la Cambra de Comerç.

Punt de trobada

La fira és un punt de trobada entre les empreses que necessiten incorporar talent i les persones que busquen feina. S'hi han pogut trobar oportunitats laborals corresponents a una trentena de perfils laborals diferents dels camps de l'administració i la gestió, l'arquitectura i l'enginyeria, el comerç, l'edificació i l'obra civil, l'educació, l'electricitat i electrònica, la mecànica i la soldadura, l'hostaleria i turisme, la imatge personal, la informàtica, la instal·lació i el manteniment, la logística i la gestió de magatzems, la sanitat, i el transport.

Una de les dades més rellevants és que el 60% de les empreses que han participat en edicions anteriors constaten haver contractat personal gràcies a la fira, segons es desprèn de l'enquesta realitzada a les empreses a la darrera edició. A més, Cristina Cots exposa que "gairebé una cinquantena d'empreses repeteixen, això vol dir que qui participa en la fira no és per perdre el temps".

Primer contacte

Durant tota la jornada, els inscrits han pogut conèixer les empreses participants, així com apuntar-se a les ofertes de feina i realitzar entrevistes. La fira serveix per a realitzar un primer contacte. Posteriorment, molts candidats pasen a tenir entrevistes presencials ja a les instal·lacions de les empreses i mantenir "el primer contacte en persona", detallen des de la Cambra.

La fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona amb col·laboració de la Diputació de Girona, el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.