La multinacional Puratos instal·la més de 2.500 plaques solars a la seva seu de Sils

Permetrà a l'empresa generar l'11% del total de l'energia anual necessària per a les plantes de producció del municipi gironí

Plaques solars a les instal·lacions de Puratos.

Plaques solars a les instal·lacions de Puratos. / Puratos

Redacció

Puratos, multinacional d’origen belga dedicada a la producció de productes per a fleca, pastisseria i xocolata, ha inaugurat aquest dimecres la instal·lació de plaques solars a la seva seu de Sils.

La instal·lació de 2.572 plaques solars, ocupant una superfície de 6.735 metres quadrats i amb una energia de 1,9Gwh/anuals, permetrà a Puratos produir fins a l’11% del total de l’energia anual necessària per a les plantes de producció a Sils en forma d’energia renovable. Aquesta nova instal·lació «suposa un important pas cap al seu objectiu de ser CO₂ neutrals el 2025», assegura la companyia.

Es tracta de la segona instal·lació de plaques solars per a la companyia, en comptar des de fa anys amb un parc fotovoltaic, el qual proveeix de l’energia renovable necessària al seu edifici d’oficines situat a la mateixa seu central de Sils.

Pierre Tossut, CEO Puratos, Jorge Grande, director general de Puratos Espanya, Enric Valls, director de mercats del Sud d'Europa de Puratos

Pierre Tossut, CEO Puratos, Jorge Grande, director general de Puratos Espanya, Enric Valls, director de mercats del Sud d'Europa de Puratos / Puratos

A la inauguració han assistit el CEO del Grup Puratos, Pierre Tossut i el cònsol de Bèlgica a Espanya, Pierre Emmanuel Brusselmans, entre altres autoritats.

Pierre Tossut, ha afimar que «a Puratos, ens sentim orgullosos de liderar el camí cap a un futur més sostenible al sector alimentari i seguim treballant per que les generacions futures puguin gaudir d'un planeta millor. La instal·lació d'aquestes plaques solars a Puratos España és un exemple més del compromís amb la sostenibilitat que té el Grup i que inclourà noves iniciatives els propers anys».