«Anna Bertrana ha aconseguit trencar moltes barreres»

Jordi Pons, CEO de l’empresa patrocinadora del premi, aposta per un «futur on la innovació i la tecnologia guanyen protagonisme»

Jordi Pons. | MARC MARTÍ

Jordi Pons. | MARC MARTÍ / DAVID CÉSPEDES. GIRONA

David Céspedes

David Céspedes

Jordi Pons representa la tercera generació que lidera la firma Toni Pons, tot una referència en la fabricació i comercialització de calçat i espardenyes. Des del petit taller artesanal d’Osor fins a l’actualitat, l’empresa s’ha posicionat en el mercat internacional sense perdre mai les seves arrels i el seu caràcter gironí i mediterrani.

Per què s’ha escollit Anna Bertrana per a la concessió del premi?

Com a CEO l’Anna Bertrana ha aconseguit trencar moltes barreres forjant una carrera d’èxit en un àmbit que, encara avui dia, està molt masculinitzat. A més, es tracta d’un sector altament complex i dinàmic que avança a gran velocitat i l’Anna ha demostrat molta agilitat per preveure i avançar-se a les tendències i desenvolupar nous productes amb rapidesa mantenint un alt nivell de competitivitat.

Com a empresa capdavantera i de referència a les comarques gironines com veu el futur de la indústria gironina? Cap on va encaminada?

Existeixen empreses molt potents en el teixit industrial gironí. Esperem veure empreses cada vegada més sostenibles i amb major consciència ambiental. Creiem en un futur on la innovació i la tecnologia guanyen protagonisme, sense perdre de vista les nostres arrels i manera de fer mediterrànies.

La tecnologia és molt important, però fins a quin punt és important també l’aportació humana, l’experiència i la formació?

A Toni Pons innovem constantment per modernitzar els nostres processos i ser més sostenibles i eficients, mantenint uns alts estàndards de qualitat. La tecnologia és una gran aliada que està al servei de l’experiència i els professionals.

La seva empresa, la premiada DCU i altres demostren que des de Girona es poden liderar projectes internacionals?

Són moltes les empreses gironines que despunten amb projectes innovadors en mercats internacionals altament competitius. En la meva experiència, els mercats estrangers confien en els productes d’aquí i en el nostre saber fer això és quelcom que hem de saber aprofitar i potenciar.