Consumir energies d’origen renovable i netes com la fotovoltaica és un repte que la societat ha d'enfrontar durant els pròxims anys per deixar de dependre dels combustibles fòssils. L'objectiu és clar: reduir les emissions de CO₂ per aconseguir la neutralitat de carboni, una de les accions més necessàries perquè l’augment global de les temperatures no superi els 2 graus durant aquest segle, com es va signar en els Acords de París de 2015.  

La transició energètica facilita l’accés a una energia més justa i en la qual el consumidor té un paper actiu. Segons l'última Enquesta de Condicions de Vida de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), la pobresa energètica es va assolir el 2022 al 19% de les llars catalanes, coincidint amb l'escalada de preus de l'energia. Un model basat en el consum d'energia neta podria ajudar a combatre aquesta situació. 

Actualment, arreu del país hi ha diverses alternatives compromeses amb la societat i el medi ambient. Bassols Energia, és un d'aquests casos. Una comercialitzadora del mercat lliure que treballa únicament amb energia d'origen 100% verd com la fotovoltaica. 

Més de 100 anys de compromís amb el medi ambient 

Bassols Energia té el seu origen l’any 1905 a la Garrotxa, però amb la liberalització del sector elèctric, es va fundar l’any 2000 l’empresa que avui coneixem. En els inicis de la seva activitat, aquesta empresa distribuïa l'energia produïda a la central hidroelèctrica Molí Nou d'Argelaguer, situada a la zona de Banyoles i que seguia el curs del riu Fluvià. És a dir, 100 anys abans que naixessin conceptes com la transició energètica, Bassols Energia ja s'havia compromès amb un model en el qual l'energia d'origen renovable era el pilar

És el mateix model que hi ha actualment. Bassols Energia és una de les empreses del sector elèctric a Catalunya més compromeses amb l'expansió de l'ús de l'energia neta, sent el 100% de la qual comercialitzen. Sempre amb un model assentat en el territori i que posa al consumidor en el centre, oferint-li allò que realment necessita. 

Energia solar i l'autoconsum, una solució per ser més sostenibles 

Una de les solucions més eficients per accelerar la transició energètica és l’energia solar. I, l'autoconsum fotovoltaic, a més a més, en un model de consum més democràtic en el qual el consumidor deixa de ser un subjecte passiu i intervé en la generació d'energia. Un sistema que també maximitza l'estalvi en la factura de la llum i garanteix la independència. L'any 2022 va tancar a Espanya amb 220.000 habitatges i 23.000 empreses amb instal·lacions d'aquest tipus

Bassols Energia ofereix a llars i empreses les millors solucions, amb una aposta ferma per aquest model on, a més a més, s'encarreguen de tots els tràmits necessaris. Però si alguna cosa destaca del servei que ofereix l'empresa catalana és, sens dubte, la seva obstinació constant a desenvolupar productes pioners per a la transició energètica i dirigits sempre al benestar del client final, com la Guardiola Solar o la Bateria Virtual

L'autoconsum maximitza l'estalvi en la factura de la llum SHUTTERSTOCK

Com funciona la Guardiola Solar? 

La Guardiola Solar, una tarifa dirigida al client amb autoconsum, que permet optimitzar l’energia produïda per les plaques solars. Per comptar amb una s'ha de tenir una instal·lació d'autoconsum amb compensació d'excedents. Aquests s'injecten a la xarxa elèctrica i la companyia ho compensa acumulant un valor econòmic en el Moneder Solar, al valor més alt del mercat, 0,13 cent/kW. 

Després d’obtenir la compensació, el client pot decidir si compensar-ho amb la segona residència, o bé, acumular els diners pels pròxims mesos, sense cap caducitat. Aquest sistema compta amb una capacitat il·limitada i sense despeses de gestió, entre altres. Una solució revolucionària, ja que canvia el model tradicional de consum. 

El cotxe elèctric, una solució per reduir les emissions de CO₂ SHUTTERSTOCK

Bassols Energia compromès amb la societat 

Un dels valors de Bassols Energia és la solidaritat, la companyia està compromesa en combatre la pobresa energètica. En primer lloc, ofereixen tarifes amb preus justos i sense lligams. Però, a més, ajuden els clients més vulnerables a accedir a totes les ajudes disponibles contra la pobresa energètica com l’abonament social d'electricitat

Bassols Energia mostra el seu arrelament amb el territori a través d’acords amb associacions socials, més enllà de les ajudes concretes contra aquest fenomen social. En el cas de la Garrotxa compta amb acords amb la Fundació Concepció Juvanteny, per exemple, en projectes com l'acolliment familiar o la unitat AIDA, que ajuda a víctimes de maltractament i abús sexual, entre altres. 

Vols ajudar al planeta amb un model de consum energètic compromès?