FOEG i PIMEC pacten el repartiment de les seves cadires a les cambres gironines

La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona considera que hauria de tenir més representació i adverteix que podria ser l’últim any amb acord 

El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, i el president de la FOEG, Ernest Plana.

El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, i el president de la FOEG, Ernest Plana.

La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i PIMEC Girona han pactat una llista conjunta per a la renovació dels plens de les cambres de comerç gironines, per a les eleccions previstes a mitjans de setembre.

Com a conseqüència d’aquest acord, Eduard Ayach i Joan Ribas representaran a la FOEG a la Cambra de Comerç de Girona, en les cinc cadires de les patronals al ple, mentre que Maria Rosa Agustí i Mireia García representaran PIMEC. La llista la completa Salvador Ferrer, com a candidat compartit. 

A la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, la FOEG ha designat Carme Hospital per ocupar un lloc al ple, mentre que PIMEC ha escollit Joan Mestres. Finalment, a Palamós Albert Gómez representarà la FOEG i Sandra Roigé PIMEC.

El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, considera que aquest pacte «exemplifica la unitat d’acció dels sectors empresarials». Per la seva banda, el president de la FOEG, Ernest Plana, destaca que és important que aquestes posiciones les ocupin «persones que estiguin implicades».

La FOEG avisa

Tanmateix, malgrat l’acord, la FOEG adverteix que podria ser l’últim any amb una llista conjunta per a les cambres de comerç de la demarcació de Girona. Des de la patronal consideren que haurien de tenir més representació que PIMEC, especialment a la Cambra de Comerç de Girona, on asseguren que la FOEG hauria de comptar amb quatre representants i PIMEC amb un. «Si no anirem a eleccions, en lloc de pacte», afirmen fonts internes de PIMEC.

D’altra banda, els gremis gironins ja han arribat a acords interns per escollir els seus 30 representants a la Cambra de Girona. Un llistat que s’hauria de fer oficial a partir del pròxim 20 de juny, quan es reuneixi la Junta Electoral Territorial.

L’actual president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, es presentarà a la reelecció. Des de l’entitat asseguren que, de moment, ningú més ha fet pública la seva intenció a optar a la presidència.

Subscriu-te per seguir llegint