El magnat Rupert Murdoch ha anunciat aquest dijous que es retira com a president del conglomerat mediàtic Fox i de News Corporation, deixant les regnes del negoci al seu fill Lachlan.

El magnat australià nacionalitzat estatunidenc, de 92 anys, deixarà el seu càrrec el pròxim novembre, quan totes dues signatures celebrin la seva junta general d'accionistes, indica un comunicat de premsa de totes dues empreses.

Després d'aquestes juntes generals d'accionistes, Lachlan Murdoch, de 52 anys, es convertirà en president exclusiu de News Corp i continuarà com a president executiu i director executiu de Fox Corporation.

"En nom de les juntes directives de FOX i News Corp, els equips de lideratge i tots els accionistes que s'han beneficiat de la seva gran feina, felicito el meu pare per la seva notable carrera de 70 anys", ha dit Lachlan Murdoch.

Així mateix, ha expressat el seu agraïment per "la seva visió, el seu esperit pioner, la seva ferma determinació i el llegat durador que deixa a les empreses que va fundar i a les innombrables persones a les quals ha impactat".

Lachlan Murdoch ha assenyalat que el seu pare exercirà com a "president emèrit, i sabem que continuarà brindant valuosos consells a totes dues companyies".

Després de l'anunci, les pàgines principals de la cadena Fox News i del mitjà The Wall Street Journal, totes dues part de News Corp, obrien amb la notícia, i citaven la carta enviada per Murdoch als seus empleats.

"Durant tota la meva vida professional, he estat involucrat cada dia amb idees i notícies, i això no canviarà", ha assenyalat el magnat en el seu missatge.

Murdoch també ha dit que "la salut de totes dues empreses és tan robusta com la meva", al mateix temps que ha assenyalat que és "optimista respecte als pròxims anys" i que planeja "participar-hi".

Al mateix temps que es coneixia la decisió del magnat, les accions de Fox baixaven l'1,51% fins a 30,68 dòlars per títol i les de News Corp pujaven el 0,66% fins a 19,80 dòlars.

Murdoch deixarà el seu lloc després d'una sèrie de controvèrsies, sent una de les més sonades el recent acord multimilionari per a resoldre una demanda per difamació contra Fox News per acusar l'empresa Dominion Voting Systems, que ven màquines de votació, de manipulació electoral després de la derrota del president estatunidenc Donald Trump (2017-2021) en les eleccions presidencials de 2020.