La Mostra d'Emprenedors de Girona ha obert la fase de presentació de candidatures per a la 12a edició de l'esdeveniment -organitzat per l'Assessoria Codina i el seu servei d'estratègia digital, ElGiroscopi- que tindrà lloc el pròxim 16 de novembre al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

L'acte s'ha consolidat com una plataforma de suport i difusió de projectes emprenedors de nova creació vinculats a les comarques gironines. La Mostra d'Emprenedors de Girona repartirà 3.000 euros en premis (1.000 pel guanyador i 500 per a cadascun dels quatre finalistes). Els organitzadors expliquen que es valorarà la proposta més atractiva i innovadora, al mateix temps que es tindrà en compte la seva viabilitat econòmica i altres característiques com ara la creativitat, sostenibilitat o l'impacte social o ambiental. Les empreses i els emprenedors ja poden presentar la seva candidatura i poden consultar tota la informació necessària al web www.emprenedorsgirona.cat.

Totes les candidatures seran valorades pels organitzadors a partir del 15 d'octubre, dia que finalitza el termini per presentar-se. Hi tenen accés aquelles empreses i/o emprenedors que reuneixin una sèrie de requisits, com ara que el seu projecte hagi iniciat l'activitat, faci menys de cinc anys de l'inici del seu disseny o de la seva posada en marxa i han de tenir una vinculació directa amb el territori gironí. S'ha d'haver ideat, desenvolupat o creat a la demarcació o per emprenedors gironins.

A la darrera edició de la Mostra d'Emprenedors, celebrada el novembre de 2022, va ser premiat per votació popular el projecte Tensor Medical. Es tracta d'un spin off (una iniciativa empresarial promoguda per membres de la comunitat universitària) de la Universitat de Girona i l'institut d'Investigació de l'Hospital Vall d'Hebron que millora la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi múltiple a partir de la intel·ligència artificial.