La seu de la Cambra de Comerç de Palamós ha acollit aquest dimecres la presentació del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere (Certificació Biosphere Sustainalbe Lifestyle). L’objectiu del projecte és reconèixer empreses, serveis i entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de les comarques gironines. Tot això basant la seva metodologia en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. 

El programa està impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona. Segons detallen en un comunicat, l’objectiu de les entitats impulsores del Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere és proporcionar eines i metodologia per millorar la gestió sostenible de les institucions, i obtenir, al final del procés, la Certificació Biosphere Sustanaible.

Segons les entitats impulsores, entre altres avantatges, asseguren que el Compromís afavoreix a "posicionar empreses i entitats per mostrar lideratge dins d'una tendència emergent del turisme, alinear-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, afegir valor als productes i serveis afavorint la diferenciació de marca, avançar en les relacions sostenibles amb altres empreses, entitats i el propi territori i la formació pionera en matèria de gestió sostenible".

Tots aquells ens públics o privats interessats es poden posar en contacte amb Destinació Girona Sostenible per tal de poder iniciar els tràmits. Detallen que se'ls acompanyarà amb assessorament i formació contínua en matèria de sostenibilitat i se'ls ajudarà a desenvolupar un Pla d'Acció Anual per incorporar i implementar les mesures necessàries per a la seva entitat.