Els sindicats gironins denuncien un "deteriorament" en la salut mental dels treballadors

CCOO i UGT convoquen una concentració davant de la seu de la FOEG en el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball

Maxi Rica i Belén López durant la lectura dle manifest davant de la FOEG per reivindicar la salut mental en el treball

Maxi Rica i Belén López durant la lectura dle manifest davant de la FOEG per reivindicar la salut mental en el treball / Marc Martí

Joel Lozano

Joel Lozano

Al voltant d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest divendres davant de la seu de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), amb motiu de la convocatòria realitzada pels sindicats CCOO i UGT de comarques gironines en el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball.

En un manifest conjunt, els sindicats han denunciat la "falta d'aplicació de mesures preventives que evitin els riscos psicosocials a les empreses està generant un deteriorament en la salut mental de les persones treballadores". "Els riscos psicosocials tenen una relació directa amb les condicions laborals, derivades de l'organització del treball", asseguren. 

Concentració davant de la FOEG per reivindicar la salut mental en el treball

Concentració davant de la FOEG per reivindicar la salut mental en el treball / Marc Martí

UGT i CCOO consideren que la "falta de cultura preventiva" per evitar aquests riscos suposa "un increment de les patologies mentals". "Les empreses s'han de comprometre amb la salut mental de les persones", afegeixen en el seu manifest.

Belén López, secretaria general de CCOO a Girona i Maxi Rica, secretari general d'UGT a la demarcació, han fet entrega de les demandes sindicals a la patronal gironina, després de la lectura de l'escrit. "En la lluita per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, és imprescindible que les patronals assumeixin la seva responsabilitat i es comprometin a aplicar les normatives existents per a garantir un entorn laboral òptim des del punt de vista psicosocial", asseguren en el manifest conjunt.

Belén López i Maxi Rica entreguen el manifest a la patronal gironina.

Belén López i Maxi Rica entreguen el manifest a la patronal gironina. / Marc Martí