25 de febrer de 2019
25.02.2019
Diari de Girona

L'ONCE proposa dissenyar espais d'esbarjo inclusius

El concurs escolar té 1.499 alumnes i 21 docents participants gironins, de disset centres educatius

25.02.2019 | 19:15
Alumnes participants del concurs escolar

L'edició 35 del concurs escolar del grup social ONCE, que proposa fer de l'esbarjo un espai inclusiu, ha tingut 1.499 estudiants i 21 docents participants a Girona, de 17 centres educatius. Tots han aportat idees per convertir l'hora del pati en una oportunitat lúdica i educativa que no exclogui ningú per raons de diversitat o de discapacitat. Amb el lema «Per mi i per tots els meus companys», el programa va arrencar a l'octubre amb la intenció que l'aula treballi el canvi d'actituds i els estudiants mantinguin una convivència respectuosa.

A Catalunya, 13.301 escolars i 254 docents de 193 centres participen en el concurs, tant de la xarxa pública com de la concertada i la privada, des d'educació primària fins a batxillerat, a més d'educació especial i formació professional.

Els treballs

Els estudiants de primària i educació especial han fet un cartell que reflecteix pautes per fomentar i reivindicar la diversitat i la inclusió al pati, acompanyat d'una audiodescripció; mentre que els d'ESO, FP i batxillerat han gravat un vídeo musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Els millors treballs es decidiran en tres fases: una primera de provincial, que es decidirà al març, una segona d'autonòmica –a l'abril– i una darrera d'estatal. Els guanyadors gaudiran d'un cap de setmana a Madrid al campus «Per mi i per tots els meus companys».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook