L'edició 35 del concurs escolar del grup social ONCE, que proposa fer de l'esbarjo un espai inclusiu, ha tingut 1.499 estudiants i 21 docents participants a Girona, de 17 centres educatius. Tots han aportat idees per convertir l'hora del pati en una oportunitat lúdica i educativa que no exclogui ningú per raons de diversitat o de discapacitat. Amb el lema «Per mi i per tots els meus companys», el programa va arrencar a l'octubre amb la intenció que l'aula treballi el canvi d'actituds i els estudiants mantinguin una convivència respectuosa.

A Catalunya, 13.301 escolars i 254 docents de 193 centres participen en el concurs, tant de la xarxa pública com de la concertada i la privada, des d'educació Primària fins a Batxillerat, a més d'educació especial i formació professional. Els estudiants de Primària i educació especial han fet un cartell que reflecteix pautes per fomentar i reivindicar la diversitat i la inclusió al pati, acompanyat d'una audiodescripció; mentre que els d'ESO, FP i Batxillerat han gravat un vídeo musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Els millors treballs es decidiran en tres fases: una primera de provincial, que es decidirà al març, una segona d'autonòmica -a l'abril- i una darrera d'estatal.