12 de març de 2019
12.03.2019
Diari de Girona

Com construir una base lunar a l'escola

11.03.2019 | 23:56
Alumnes de l'escola Dr. Masmitjà, amb el seu projecte per a la First Lego League Jr.

L'alumnat de quart de primària del col·legi Dr. Masmitjà, de Girona, va participar a la First Lego League Jr., que tenia per objectiu desenvolupar una solució per construir una base a la lluna. El repte ha estat un bon punt de partida per implicar els infants en un projecte global i treballar les competències digital, científica i del segle XXI en un context complex i diferent, segons va indicar l'escola.

Durant el projecte, els alumnes van haver de respondre cinc preguntes clau: quina utilitat tindria una base lunar?, com s'obtindria aigua?, com respirarien els astronautes?, com s'alimentarien? i com podrien obtenir energia per fer-ho funcionar tot? A través d'aquestes preguntes van treballar qüestions com la resolució de problemes, el pensament crític, el reciclatge, la indagació i l'alfabetització científica, l'argumentació o la cooperació.

Més enllà de la base lunar, l'estudi de la lluna també ha permès conèixer les seves característiques i les seves relacions amb la terra; cosa que va dur els escolars a investigar la influència de la lluna en el creixement de les plantes, que després van utilitzar per planificar el cultiu de les plantes remeieres a l'hort de l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook