L'alumnat de quart de primària del col·legi Dr. Masmitjà, de Girona, va participar a la First Lego League Jr., que tenia per objectiu desenvolupar una solució per construir una base a la lluna. El repte ha estat un bon punt de partida per implicar els infants en un projecte global i treballar les competències digital, científica i del segle XXI en un context complex i diferent, segons va indicar l'escola.
Durant el projecte, els alumnes van haver de respondre cinc preguntes clau: quina utilitat tindria una base lunar?, com s'obtindria aigua?, com respirarien els astronautes?, com s'alimentarien? i com podrien obtenir energia per fer-ho funcionar tot? A través d'aquestes preguntes van treballar qüestions com la resolució de problemes, el pensament crític, el reciclatge, la indagació i l'alfabetització científica, l'argumentació o la cooperació.
Més enllà de la base lunar, l'estudi de la lluna també ha permès conèixer les seves característiques i les seves relacions amb la terra; cosa que va dur els escolars a investigar la influència de la lluna en el creixement de les plantes, que després van utilitzar per planificar el cultiu de les plantes remeieres a l'hort de l'escola.