Una desfilada solidària organitzada per l'alumnat de tercer curs d'ESO del Centre Escolar Empordà va recaptar 1.000 euros divendres a la tarda, la beneficiària dels quals és Càritas Roses.

La iniciativa, que ha arribat a la segona edició, s'emmarca en el treball que els joves van realitzar al llarg de l'últim trimestre dintre de l'assignatura Aprenentatge i Servei (APS), amb una clara funció social, mediambiental i formativa.

Amb l'acompanyament de voluntariat de la delegació local de Càritas, els estudiants van treballar el reciclatge de roba provinent de donacions per tal de donar-li una nova vida i ajudar persones amb pocs recursos econòmics. El Centre Escolar Empordà destaca al seu web que l'objectiu dels alumnes de l'APS és combatre els prejudicis i demostrar que la roba de la botiga de Càritas El botó d'or està en bon estat i, fins i tot, és apta per a una desfilada de moda. Aquesta va començar a les 6 de la tarda i es va allargar dues hores.

L'acte es va celebrar al Teatre Municipal de Roses i els mateixos estudiants van ser els encarregats d'exhibir les peces de roba provinents de la botiga de l'entitat humanitària. L'escenografia, la decoració i la temàtica de la desfilada va ser feina de l'alumnat de primer curs del cicle formatiu d'Activitats comercials.

Diners per a programes socials

El president de Càritas Roses, Enric Ferré, va agrair la solidaritat i va destacar que els diners donats es destinaran a reforçar la seva acció social, que inclou el rober, suport a infants i serveis d'acollida, entre d'altres.