La prova escrita corresponent a la final de la 42a edició del Premi Relat Breu Coca-Cola va comptar, dissabte al matí, amb la participació de 351 alumnes de les comarques de Girona, provinents de 59 centres educatius.

L'activitat es va desenvolupar, de manera simultània, en diferents ubicacions gironines i després de completar-se la fase escolar. En concret, es va realitzar al col·legi Cor de Maria de Blanes, als instituts de Palamós, La Garrotxa d'Olot i Alexandre Deulofeu de Figueres, a més de la Universitat Politècnica de Girona.

Un jurat territorial valorarà els relats curts i seleccionarà tres guanyadors per a cadascun dels divuit sectors en què l'organització ha dividit Catalunya. Els primers de cada sector passaran al jurat final, format per personalitats de la cultura catalana com Màrius Serra, Isabel-Clara Simó o Care Santos, entre d'altres, que decidirà la classificació final del primer al divuitè. L'autor de la narració que ocupi la primera posició serà el guanyador del Premi Relat Breu d'enguany.

D'altra banda, aquest dissabte, 23 de març, es durà a terme la prova en castellà, que arriba a l'edició número 59 i que comptarà amb 400 alumnes de 66 centres educatius gironins.