Mig miler d'alumnes de Batxillerat i de Formació Professional s'estan introduint, des de principis de març, en el món de la borsa a través de la primera edició d'un concurs de la Universitat de Girona. La idea i l'organització va a càrrec de l'equip d'economia, empresa i emprenedoria de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona.

Des del 4 de març i fins al 12 d'abril, 445 estudiants de 25 centres educatius gironins participen en una activitat centrada en el mercat de valors, que es duu a terme amb la col·laboració del banc especialitzat en inversions Renta4.

Aquesta empresa, amb seu a Girona, ofereix una plataforma de simulació per invertir en empreses de l'IBEX 35 per al que cada participant hi destinarà 60.000 euros virtuals; i, com a requisit del concurs, cada setmana s'han de realitzar un mínim de cinc operacions de compra o venda.

La majoria dels concursants, 312, són estudiants de Batxillerat i els 133 restants cursen algun cicle formatiu. Els millors inversors de tots ells aconseguiran un dels premis oferts pels promotors del concurs.

En concret, Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Giroa entregarà tres guardons repartits en dues categories -una per cada tipus d'estudi, Batxillerat i cicles formatius-, que es lliuraran el 10 de maig en un acte a la facultat.

Un iPad i vals Abacus

Els primers premis consistiran en un iPad i en un val de la cooperativa Abacus valorat en 100 euros; els segons classificats guanyaran un altre val Abacus, en aquest cas valorat en 200 euros; i els tercers premis també seran un val per a productes de la cooperativa, valorat en 150 euros.