L'institut de Cassà de la Selva ha renovat la col·laboració amb la Fundació Universitat de Girona perquè el seu alumnat pugui fer exàmens d'anglès oficials de la Universitat de Cambridge.

El de Cassà va ser el primer centre de secundària públic que va signar aquest acord amb la UdG, el 2012, i des de llavors 400 estudiants han aconseguit un títol reconegut per Cambridge. D'aquests joves, el 90% ha aconseguit el títol al qual optava i el 10% restant, un d'inferior.

La renovació la van formalitzar el director de l'institut de Cassà de la Selva, Josep Poch, i la directora de la Fundació UdG, Pilar Marquès. Al llarg dels últims sis anys, el centre ha animat el seu alumnat de 2n i 4t d'ESO i de 2n de batxillerat -corresponents als nivells A2, B1 i B2 del Marc Europeu de Referència- a presentar-se als exàmens KEY (Key English Test), el PET (Preliminary English Test) i el FCE (First Certificate in English), tots tres de la Universitat de Cambridge.

Beques de l'AMPA

Les proves es fan a final de curs al mateix institut, amb examinadors de la UdG i un preu de matrícula, que paguen les famílies, més baix que si l'alumne s'hi presentés pel seu compte. L'associació de mares i pares d'alumnes destina una part del pressupost a becar els joves que l'institut hagi seleccionat per a examinar-se, cobrint entre el 20 i el 25% del cost.