El món educatiu té una cita la setmana vinent a la 14a edició d'ExpoJove, el saló de la formació, l'ocupació i l'emprenedoria de les comarques gironines, que se celebrarà al Palau de Fires de Girona des del dimecres 3 d'abril al matí fins a primera hora de la tarda de dissabte 6. Els destinataris de la mostra són, fonamentalment, l'alumnat d'educació secundària obligatòria, de cicles formatius i de batxillerat.

Estands informatius per difondre l'oferta reglada del Departament d'Educació de la Generalitat, de les universitats, diferents tipus d'acadèmies, organitzacions i empreses del sector seran l'eix del certamen, on els joves que ara es plantegen com continuar la seva formació o com introduir-se al mercat de treball també obtindran assessorament útil a l'hora de prendre una decisió per al seu futur proper. A més dels expositors, i com és habitual, el saló també ha programat conferències i tallers sobre beques, estudis a l'estranger, voluntariat, emprenedoria, idiomes o camps de treball, entre d'altres.

Estudiants, però també famílies i docents

Tot i que els estudiants són els destinataris principals d'ExoJove -que s'estructura en un àmbit denominat «Formació», on s'aglutinen totes les possibilitats formatives, i un altre d'«Ocupació i +Recursos», centrada en la part més ocupacional-, la proposta també interpel·la a les famílies, el professorat i els tutors que desitgin informar-se o actualitzar-se.

A pocs dies que comenci l'ExpoJove i a l'espera que l'Audiència resolgui un recurs de Fira de Girona, l'Exèrcit preveu tornar a estar present en el certamen, malgrat el rebuig dels seus responsables a què hi participin uniformats. Fira de Girona ha recorregut una resolució del Jutjat de primera instància que, en base al codi ètic de l'organització, va anul·lar la prohibició als militars d'acudir a la mostra durant tres anys. La setmana passada, l'Audiència va admetre a tràmit el recurs de Fira de Girona, que espera resolució.

El saló de la formació, l'ocupació i l'emprenedoria de les comarques gironines obrirà dimecres i dijous, 3 i 4 d'abril, de les 9 del matí a les 3 de la tarda; el divendres 5, fins a les 7 de la tarda; i el dissabte 6 d'abril, de les 9 del matí a les 2 del migdia.