Vint-i-quatre instituts del Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva, l’Alt i el Baix Empordà, han participat aquest dimecres, amb prop de 120 alumnes, en el Fòrum d’Escoles Verdes de Secundària promogut pels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació, amb la coordinació de l’empresa de serveis Tosca..

Els residus que es generen en un centre educatiu, l’estalvi d’aigua a través de les seves aixetes, la construcció d’instruments amb material reciclat, la gestió d’un hort o el reciclatge de materials d’escriptura van centrar alguns dels projectes que els joves es van explicar els uns als altres, i que duen a terme en els seus instituts.

Protecció del medi als centres educatius

El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha agraït tant a alumnes com a professors el seu esperit reivindicatiu en la defensa del territori. «L’objectiu final és que no hàgim d’organitzar jornades com aquesta perquè tots ja estiguem prou conscienciats sobre el medi ambient», ha assegurat Vila. La trobada s'ha realitzat a l’edifici de la Generalitat a Girona.