La Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya (FeCEC) aprofita la preinscipció escolar per defensar el model d'escola cooperativa, com a propi i diferent, així com per avançar que al juny es constituirà com a associació empresarial i augmentar la representació de centres que funcionen com a cooperatives.

Ara, la federació inclou 41 escoles catalanes, amb 1.237 places per a nous alumnes de P3 el curs 2019-2020. En total, les cooperatives federades oferiran 2.463 places a l'etapa obligatòria i la no obligatòria.

Vigent des de 1979

Durant aquest curs, els centres han acollit 18.600 alumnes a Catalunya i per al proper arribaran als 19.000, d'infantil a batxillerat, passant per educació especial. La FeCEC, que funciona des de 1979, ha apuntat que representa un 4,76% dels alumnes matriculats en escoles de titularitat privada, totalment o concertades.

Des de la federació van explicar que comparteixen serveis comunitaris, a més de realitzar formacions específiques. També van remarcar que, tot i ser empreses privades, la majoria són sense ànim de lucre i reinverteixen bona part dels beneficis a la comunitat educativa.