Els onze instituts del Baix Empordà van participar dijous en el vuitè Fòrum de treballs de recerca de Batxillerat, que es va celebrar al teatre El Mundial, de la Bisbal. Un estudiant de l'últim curs de cada centre va exposar un resum de les seves investigacions, que tractaven sobre temes tan variats com la història de la comarca, la tecnologia, la salut, les matemàtiques, la comunicació, la literatura, la moda, l'economia o la música.

El públic estava format per 350 estudiants de primer de batxillerat dels diferents centres educatius que van participar en el fòrum: els instituts Montgrí, Baix Empordà, Palamós, Sant Elm, Sant Feliu, Puig Cargol, Ridaura, la Bisbal, Frederic Martí Carreras, l'escola Vedruna de Palamós i el col·legi Sant Gabriel.

Seus rotatives cada any

El Fòrum es va organitzar per primera vegada l'any 2012, també a la Bisbal, després que diverses institucions observessin la necessitat de compartir les experiències de recerca que es desenvolupaven als instituts de la comarca. A aquest objectiu se n'hi afegia un altre, el de reunir tots els centres en una mateixa activitat i, així, reforçar els vincles entre ells. Des d'aleshores, la seu del fòrum és rotativa i ha passat per Calonge, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí.