El projecte d'innovació pedagògica de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Girona ha rebut el reconeixement del Departament d'Educació pels programes europeus que realiza des del 2014. Així, les EOI gironina i de Lleida són les dues úniques de Catalunya amb aquesta certificació.

Amb relació als projectes europeus, l'EOI ha recordat l'Erasmus+ KA1 «Reptes de les noves tecnologies» que va desenvolupa entre 2014 i 2016 i va dur sis professors a formar-se en pissarres digitals, aplicacions a l'aula i ús de tauletes, a més de fer cursos semipresencials a Anglaterra, Finlàndia i Itàlia.

L'escola també va participar en un Erasmus+ KA2 sobre l'expressió oral, «Speaking for Yourself», per ajudar l'alumnat a millorar l'expressió oral d'una manera autònoma; en aquest hi van participar cinc centres d'Espanya, Islàndia, Suècia i Bèlgica. En aquest projecte es va crear, entre altres, una caixa d'eines digital amb tota mena de recursos i activitats per a docents i alumnes -disponible al web de l'EOI- per aprendre idiomes al ritme que necessiti cadascú.

El centre va remarcar que segueix treballant en projectes europeus i col·laborant amb institucions gironines. D'altra banda, el 18 de maig, l'EOI participarà en la II Jornada d'Innovació Pedagògica de Catalunya, a la Universitat Autònoma de Barcelona.