L'alumnat de 2n del cicle formatiu de grau superior de Prevenció de Riscos Professionals de l'institut Santa Eugènia, de Girona, ha preparat material divulgatiu per al professorat per informar i sensibilitzar dels riscos psicosocials en l'àmbit docent. L'acció es va desenvolupar en el context del Dia Mundial de la Prevenció de Riscos a la Feina, el 28 d'abril.

El treball dels estudiants, que es graduaran aquest curs com a tècnics en prevenció de riscos professionals, ha consistit en el disseny i l'execució d'una campanya per conèixer l'efecte de l'estrès en el professor. L'anàlisi del lloc de treball docent posa de manifest que el professor està exposat a uns riscos laborals de caràcter psicosocial i, en concret, l'estrès. Per aquest motiu, s'ha documentat quins factors poden incidir negativament en el treball diari, i què poden fer cadascun dels professors per millorar el seu dia a dia laboral.

En aquest sentit, els punts clau que cal tenir present per evitar situacions d'estrès es van resumir en un document. A més, es va entregar un qüestionari d'autoavaluació GHQ 12, un qüestionari de salut general de Goldberg.