Mig miler de persones, entre alumnat de secundària de 16 instituts, docents i monitors, participen aquesta setmana en la XXVI Mostra de teatre de l'ensenyament públic secundari de les comarques de Girona, que torna a celebrar-se a Blanes. El programa arrencarà demà a les 10 del matí, tot i que la inauguració oficial serà dijous, i es tancarà divendres a primera hora de la tarda.

Les novetats d'enguany inclouen un espectacle de dansa amb acompanyament de piano, que anirà a càrrec de ballarines i un pianista de Blanes. A més, a la cloenda, el Grup Jove del centre de formació teatral El Galliner, de Girona, representarà una obra.

Els instituts que participen en aquesta iniciativa del Seminari del professorat de teatre de les comarques gironines són l'Abat Oliba, de Ripoll; Palamós; S'Agulla i Serrallarga, de Blanes; Pla de l'Estany i Josep Brugulat, de Banyoles; Alexandre Deulofeu i Narcís Monturiol, de Figueres; Lloret de Mar; Sant Elm, de Sant Feliu de Guíxols; Tossa de Mar; Puig Cargol, de Calonge; de Celrà; Carles Rahola i Ermessenda, de Girona; i Cap Norfeu, de Roses.

Les representacions, en horari de matí i de tarda -excepte divendres, que només seran al matí-, es duran a terme al Teatre Municipal, al Teatre Parroquial Esbarjo i de l'Esbart Joaquim Ruyra, de Blanes. L'acte d'inauguració oficial, programat per dijous a les 13.20 hores, comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Blanes, Mario Ros, i de l'adjunt al director territorial d'Educació a Girona, Xavier Vilà.