L'alumnat més gran d'educació infantil (P5) i de primària (6è) de l'escola Pericot, de Girona, el dimarts 21 de maig organitza una donació de sang conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits i amb la col·laboració amb l'associació de mares i pares d'alumnes. L'acció es fa entre les 2 del migdia i les 6 de la tarda, al gimnàs escolar.

La iniciativa va sorgir a principis de curs, quan els infants de P5 van començar a treballar un projecte sobre el cor i la sang. El centre ha explicat que, a partir de l'explicació del conte Els superherois de la sang, els escolars van buscar informació per poder respondre les preguntes que els anaven sorgint: quanta sang hi ha al cos, què hi ha a dins de la sang o, per exemple, com es pot fer per ajudar a les persones que en necessiten.

Les noies i els nois de sisè es van afegir al projecte fent tasques conjuntes amb els infants més petits del Pericot: ells van organitzar un circuit d'orientació per l'escola i els companys de P5 van realitzar un kahoot -plataforma que permet preparar qüestionaris.

En paral·lel, va sorgir la idea de promoure una donació de sang, en la qual van rebre l'orientació del Bang de Sang i de Teixits. A sisè van treballar la publicitat mitjançant el disseny d'un cartell i d'un eslògan, així com la difusió a les famílies a través del correu electrònic. A partir del seu material, el Banc de Sang i Teixit ha elaborat cartells i flyers que l'alumnat ha repartit pel barri. L'última feina conjunta de P5 i 6è ha estat preparar, en uns tallers de manualitats, un obsequi per als donants que avui col·laborin amb la donació.