La Bullidora va néixer fa 7 anys com una innovadora escola d’art i creativitat i un centre d’artteràpia. Els formadors de la Bullidora no són monitors, són professionals llicenciats amb el màster d'artteràpia. La seva vocació no és només que els infants es diverteixin, sinó que a sota de les activitats artístiques que realitzen hi hagi un seguiment individualitzat.

Activitats d’estiu

L’escola ha eliminat del seu diccionari la paraula casal per anomenar-ho «L’Aventura de crear». El motiu és que es volen diferenciar, perquè ofereixen activitats formatives que no volen que es confonguin amb el lleure.

A la Bullidora hi trobem dos àmbits a l’estiu: un espai per a KIDS (3 a 12 anys) i una escola d'art a partir de 12 anys i adults. També ofereixen un tastet d'artteràpia que consta de quatre tallers i, per als que vulguin continuar el seguiment, a l’octubre inicien nous grups.

Artteràpia

L’artteràpia proposa la connexió amb les nostres vivències biogràfiques a través de l’art. L’objectiu és oferir als participants eines i experiències que facilitin als més petits i adults l’ofici de viure. Es poden acompanyar processos d’autoconeixement, petites dificultats o situacions de més complexitat. I no es requereixen coneixements de dibuix ni habilitats artístiques de cap tipus, ja que el treball se centra més en el procés que en els resultats bonics.

Activitats formatives

Les activitats del centre es basen en tres eixos: els fonaments tècnics artístics clàssics, el desenvolupament de les capacitats creatives i la integració emocional. A l’escola d’art es treballen més els aspectes tècnics i creatius, mentre que a «l’Aventura de crear» es posa l’ènfasi als creatius i emocionals. L’àrea de teràpies, on disposen de dues psicòlogues i diversos artterapeutes, es desenvolupa de manera independent.

Inicialment un espai com el seu semblava que era només destinats a petits, però, gràcies a les tasques de difusió que han realitzat i als canvis de la societat, poc a poc l’escola ha anat augmentant el nombre d’adolescents i adults inscrits. A l’escola hi assisteixen persones adultes de tots els nivells tècnics i també joves. Universitaris de diferents branques d’estudi (disseny de videojocs, moda, interiorisme, audiovisuals o biologia) i també alumnes de batxillerats artístics o altres que cerquen preparar les proves d’accés a cicles formatius d’especialitats artístiques. Tots ells hi arriben amb un propòsit concret i, un cop dins, descobreixen noves oportunitats.

La Bullidora va néixer amb la voluntat d’aglutinar en un sol espai totes aquestes possibilitats que els llenguatges artístics ens ofereixen.