Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) comencen avui per a 3.057 alumnes gironins, un 2,5% menys d'estudiants que l'any passat (3.134). Els exàmens, que s'allargaran fins divendres, arrencaran a primera hora del matí amb la prova de Llengua castellana i literatura.

Com ja és habitual, la majoria dels estudiants que faran la selectivitat aquest 2019 s'examinaran als diferents centres de la UdG a Girona. Aquí ho faran 2.367 alumnes, mentre que la resta es repartiran entre l'institut Montsacopa, d'Olot, i els instituts Narcís Monturiol i Alexandre Deulofeu, de Figueres -235 i 455, respectivament.

La primera jornada

Els exàmens de la Selectivitat han començart avui a les nou del matí, un cop els responsables hagin comprovat les dades de l'alumnat. La primera prova serà la de Llengua castellana i literatura; després, es farà la de Llengua catalana i literatura.

A partir del migdia, en funció de la modalitat de batxillerat que els estudiants hagin cursat, faran els exàmens de Ciències de la terra, Dibuix tècnic, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Fonaments de les arts, Anàlisi musical o Literatura castellana.

Dijous al matí serà el torn d'Història i de la llengua estrangera -a les comarques de Girona, 2.680 alumnes s'examinaran d'anglès; 35, de francès; 4, d'alemany, i dos, d'italià. A la tarda, es faran els exàmens de Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l'art i Química.

El divendres, el darrer dia de la selectivitat, es faran les proves de Física i Geografia a primera hora del matí i, abans del descans per dinar, hi haurà també les d'Economia de l'empresa, Electrotècnica i Història de la filosofia. A la tarda, les PAU acabaran amb els exàmens de Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana i Tecnologia industrial.

Els estudiants podran consultar els resultats de la selectivitat el proper dimecres 26 de juny. Les notes sortiran publicades per internet i els joves hi podran accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.cat. A partir d'aleshores, s'obrirà un termini de tres dies per sol·licitar revisions i fer reclamacions.