El sector del llibre de text en català ha fet una feina «important» per preparar el curs 2019-2020, ja que, per primera vegada, els continguts de llengua catalana incorporen la nova normativa en ortografia i gramàtica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), vigent des del 2017. El president de la comissió de llibres de text del Gremi d'Editors de Catalunya, Antoni Garrido, va explicar que és un «repte» perquè s'han de revisar tots els materials i ha suposat una inversió que confien a recuperar aquest any. Els continguts de la resta de matèries, que també es poden veure afectats per aquests canvis, es van revisant cada any durant els treballs previs a la reimpressió per tal de retocar qualsevol error o modificació.

Per exemple, a la pàgina 29 del llibre de Llengua i Literatura catalanes de segon d'ESO de l'editorial EDEBÉ es parla dels accents diacrítics. A partir d'un petit text, s'alerta l'alumne que els mots «més, bé i món» porten accent, però que també es poden trobar escrits sense accent, amb la mateixa pronúncia i amb un significat totalment diferent. A continuació, apareix el quadre amb les quinze paraules que mantenen l'accent diacrític i la diferència entre cada binomi. Aquesta és la manera de presentar l'accent diacrític a l'alumnat d'aproximadament catorze anys, i el llistat apareix per primer cop en un llibre de text després dels canvis que l'IEC va aprovar la tardor del 2016.

Antoni Garrido va assegurar que hi ha material suficient adaptat a les necessitats de les escoles i que fa temps que es tenen en compte els efectes de la socialització de llibres o de les escoles que no n'utilitzen per tal d'optimitzar els recursos. En aquest sentit, va dir Garrido, la tecnologia els ha permès modificar continguts a uns costos més baixos amb l'objectiu de mantenir els preus a l'abast de totes les famílies. Es calcula que, aquest inici de curs, les llars han gastat una mitjana de 89,9 euros per als estudiants de Secundària i 116 euros per als de Primària.