17 de setembre de 2019
17.09.2019
Diari de Girona

L'Escola Oficial d'Idiomes de Girona aposta per l'autonomia i la motivació de l'alumnat

El centre ha participat en un projecte europeu Erasmus que ha permès que nou docents es formessin al Regne Unit, Letònia, Itàlia i Malta

16.09.2019 | 23:49
L'Escola Oficial d'Idiomes de Girona aposta per l'autonomia i la motivació de l'alumnat

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Girona ha participat en un projecte europeu Erasmus+ KA1 que té com a objectiu promoure l'autonomia i la motivació de l'alumnat, dintre del qual el professorat ha rebut formació específica en institucions del Regne Unit, Letònia, Itàlia i Malta.

El centre ha explicat que aquesta preparació ha servit als docents per millorar els mètodes que fomenten la motivació dels estudiants, cosa que han fet incloent-hi «activitats engrescadores i enfocaments innovadors» que promoguin el pensament crític. També els ha servit per oferir «estratègies motivadores» a l'alumne que potenciïn la seva autonomia, tant a l'hora de treballar a classe com a fora, i per millorar l'efectivitat dels contactes entre docents i estudiants a les tutories individualitzades.

L'EOI ha destacat que, gràcies a la participació en aquest projecte –que s'ha desenvolupat entre 2017 i 2019–, «els professors hem adquirit competències transversals, noves aptituds pedagògiques i hem millorat els processos d'ensenyament i aprenentatge dins i fora de l'aula».

Una de les conclusions principals del programa, segons ha subratllat la mateixa escola, és que la motivació de l'alumnat per continuar aprenent més enllà de l'aula creix quan es potencia la seva autonomia i se l'anima perquè es responsabilitzi del seu aprenentatge. En aquest projecte Erasmus+ KA1 hi han participat nou professors de l'EOI pertanyents als departaments d'anglès, rus i italià.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook