Cinc instituts de les comarques gironines participaran en un pla pilot del Servei Català d'Ocupació (SOC) que donarà certificats de professionalitat. Es tracta d'una estratègia per buscar una «integració» entre els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i el d'Educació per treballar per a programes d'ocupació.

En la prova pilot hi haurà dos instituts d'Olot, dos més de Figueres i un últim de Blanes. Es preveu que aquests cursos per obtenir els certificats de professionalitat comencin al novembre. Aquesta és una de les novetats en la programació del SOC entre el 2019 i el 2020. El nou catàleg d'accions suposarà una inversió de 30.726.374 euros a les comarques gironines.

Segons el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, aquest projecte és un primer pas per a la «integració» amb el Departament d'Educació. En aquesta línia el conseller ha destacat que el SOC vol adaptar-se als perfils professionals que demanen les empreses segons els sectors més potents que hi hagi a cada comarca.