Científics de la Universitat de Girona tornaran a acostar el món de la investigació al públic infantil i familiar aquest divendres, en la 13a edició de «La nit de la recerca», que omplirà el pati de la Casa de Cultura de tallers divulgatius, entre dos quarts de sis de la tarda i les nou del vespre.

A més de traslladar experiències científiques al carrer, el programa també compta amb la intervenció del presentador del programa del Súper 3 Dinàmiks, Dani Jiménez; aquest farà de mestre de cerimònies de la festa que, en motiu de la celebració de l'any internacional, girarà a l'entorn de la taula periòdica dels elements.

«La nit de la recerca» se celebra de manera simultània a més de 300 ciutats europees, impulsada per la Comissió Europea. A més de la UdG, hi participen les universitats Rovira i Virgili, de Lleida, l'Autònoma i la Universitat de Barcelona i ISGlobal; també compta amb la col·laboració de la delegació catalana del CSIC i l'Associació Catalana de la Comunicació Científica, entre altres entitats.

A Girona, l'organització va a càrrec de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG (C4D) amb la col·laboració del Consell Social de la mateixa universitat, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat. L'esdeveniment, així com la càtedra C4D, estan dirigits per la investigadora de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi, Sílvia Simon. La investigadora és, també, la delegada del rector per a la Promoció i la Divulgació de la UdG així com la directora dels campus d'estiu organitzats per la mateixa universitat.