L'Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que l'oli d'oliva sigui més habitual a l'hora de cuinar els menús dels menjadors escolars i, també, que es continuï reduint els precuinats i la carn vermella. L'agència ha avaluat 908 menús durant el 2018, la majoria a l'escola pública (77%).

Com a aspectes positius, l'estudi destaca que el 98% ofereix diàriament fruita o hortalisses fresques. El 90% ofereix llegums d'una a dues vegades a la setmana, i el 72% ofereix fruita entre quatre i cinc vegades.

En el 93% dels centres educatius s'utilitza oli d'oliva per amanir. Cap de les escoles de Primària tenia màquines expenedores d'aliments i begudes a disposició dels alumnes.

En el capítol de millores, l'Agència de Salut Pública de Catalunya també aposta per augmentar encara més la freqüència en l'oferta d'ou al segon plat, l'amanida com a guarnició i la fruita de postres.

Inspecció dels menús servits

Durant el proper curs escolar s'iniciarà de forma progressiva una nova fase d'estudi, que també inclourà una avaluació presencial dels menús servits, així com informació sobre el grau de satisfacció expressat pels comensals habituals del servei de menjador.