L’escola pública catalana es reivindica amb la primera edició d’un congrés que dissabte al matí es presentarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i que compta amb la participació d’una dotzena de centres i entitats gironines.

A l’organització hi ha les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Àgora, de Girona; Lacustària, de Llagostera; Malagrida, d’Olot; Vila-romà, de Palamós; Nou de Quart, d’aquest municipi; l’institut escola Francesc Cambó i Batlle, de Verges; i la zona d’escolarització rural (ZER) Tramuntana, de Viladamat.

De moment, la representació gironina al I Congrés d'Educació Pública a Catalunya es completa amb el moviment de renovació pedagògica (MRP) de Girona, l’associació d’ensenyants de música de Catalunya a Figueres, Ep! MRP de l’Alt Empordà i el Centre de recursos pedagògics (CRP) del Gironès.

Activitats entre aquest octubre i el maig de 2020

La iniciativa vol implicar tots els centres públics de tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les d’adults, passant per les diferents etapes de l’educació obligatòria i sense oblidar l’especial.

El congrés preveu una sèrie de taules de treball territorials que es desenvoluparan entre el 26 d’octubre amb una primera sessió a Olot i una data encara per determinar del maig de 2020 a Girona, on es tancarà després de passar per Ripoll, Palafrugell i Figueres.

Els objectius principals del projecte són definir els principis de l’educació pública i les seves línies d’actuació, visibilitzar-la i reivindicar-la com a motor de canvi social, a més d’establir allò que permetria millorar, consolidar i estendre’n el model. De moment, hi ha 50 actes planificats arreu de Catalunya.