03 de octubre de 2019
03.10.2019
Diari de Girona

Implicació gironina en el primer Congrés d'Educació Pública de Catalunya

Una dotzena de centres i entitats educatives participen en un projecte per visibilitzar l'escola

03.10.2019 | 17:06
Implicació gironina en el primer Congrés d'Educació Pública de Catalunya

L'escola pública catalana es reivindica amb la primera edició d'un congrés que dissabte al matí es presentarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i que compta amb la participació d'una dotzena de centres i entitats gironines.

A l'organització hi ha les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Àgora, de Girona; Lacustària, de Llagostera; Malagrida, d'Olot; Vila-romà, de Palamós; Nou de Quart, d'aquest municipi; l'institut escola Francesc Cambó i Batlle, de Verges; i la zona d'escolarització rural (ZER) Tramuntana, de Viladamat.

De moment, la representació gironina al I Congrés d'Educació Pública a Catalunya es completa amb el moviment de renovació pedagògica (MRP) de Girona, l'associació d'ensenyants de música de Catalunya a Figueres, Ep! MRP de l'Alt Empordà i el Centre de recursos pedagògics (CRP) del Gironès.

Activitats entre aquest octubre i el maig de 2020

La iniciativa vol implicar tots els centres públics de tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les d'adults, passant per les diferents etapes de l'educació obligatòria i sense oblidar l'especial.

El congrés preveu una sèrie de taules de treball territorials que es desenvoluparan entre el 26 d'octubre amb una primera sessió a Olot i una data encara per determinar del maig de 2020 a Girona, on es tancarà després de passar per Ripoll, Palafrugell i Figueres.

Els objectius principals del projecte són definir els principis de l'educació pública i les seves línies d'actuació, visibilitzar-la i reivindicar-la com a motor de canvi social, a més d'establir allò que permetria millorar, consolidar i estendre'n el model. De moment, hi ha 50 actes planificats arreu de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook