08 de octubre de 2019
08.10.2019
Diari de Girona

Joves de Salt treballen per convertir un repte educatiu o social en un projecte aplicable

Vint-i-cinc estudiants de Batxillerat, cicles d'FP i universitat comparteixen un dissabte de feina

08.10.2019 | 00:12
L'activitat es va realitzar a la Factoria Cultural de la Coma Cros, de Salt.

Estudiants de Batxillerat i cicles formatius de grau superior, a més d'alguns d'universitaris, van treballar conjuntament dissabte per convertir idees i reptes en projectes que es puguin tirar endavant. El Fòrum d'Estudiants de Salt va organitzar l'activitat, durant la qual 25 noies i nois van compartir quatre hores de feina a la Factoria cultural de la Coma Cros.

La direcció de la sessió va anar a càrrec de dues formadores del projecte «La mecànica del canvi», Eva Algams i Assum Guardiola, que van guiar els joves en la formulació i l'aplicació del mètode anomenat Design thinking, que inclou tècniques com ara la pluja d'idees, l' storyboard o l' storytelling, entre d'altres, com a mitjà per passar de l'abstracció d'una idea a la concreció d'un projecte. Específicment, els estudiants es van plantejar el repte de desenvolupar una iniciativa educativa o social que una adminitració –local o regional– pugui aplicar i dur a la pràctica.

Aquesta primera activitat del curs es va titular «La teva il·lusió crea nous camins» i la va promoure l'equip gestor del Fòrum d'estudiants de Salt, que presideix Amina Aissati i compta amb la col·laboració d'una quinzena d'estudiants de batxillerat, graus i cicles superiors.


Projecte de mentoria

Properament, es realitzarà un projecte de mentoria que té com a objectiu donar suport a alumnes que cursin etapes educatives anteriors al batxillerat o la universitat. La proposta té el suport de la regidoria de Joventut i d'Educació a l'Ajuntament de Salt. Aquest Fòrum d'estudiants funciona des del 20017 i, des de llavors, ha programat quatre trobades –l'última el març de 2019– i una jornada de treball, la que es va realitzar dissabte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades