Les classes magistrals de filosofia que l'Associació Filosofia ofereix, ara adreçades a alumnat de quart d'ESO i Batxillerat, però també a qualsevol persona que hi estigui interessada, es van encetar ahir, en la segona edició, amb la ponència Intel·ligència artificial: quin marc ètic i polític?, a càrrec de Begoña Román, de la Universitat de Barcelona (UB). Aquesta primera master class del cicle «Filosofia a l'abast» es va complementar amb la presentació a Girona de la revista Valors, sobre la qual van parlar els seus codirectors, Maria Coll i Joan Salicrú.

Activitat fins al 30 d'abril

Com el curs passat, les sessions es realitzen a l'auditori gran de la biblioteca Carles Rahola, de Girona, habitualment els dijous a les 6 de la tarda, i cal inscripció prèvia per raons d'aforament. La propera classe magistral, titulada Aclarim-nos: què és i què no és la filosofia?, s'ha programat per al 24 d'octubre i l'oferirà el professor Ramon Alcoberro, de la UdG -fins llavors, es poden plantejar preguntes a través del web personal del ponent, Filosofia i Pensament.

Les properes dates del cicle «Filosofia a l'abast» per al curs 2019-2020 s'han fixat per al 5 de desembre -amb tema per concretar-; el 30 de gener, amb Ètica: reptes nous i de sempre, per Joan Manuel del Pozo, de la UdG; el 27 de febrer, amb Què significa «ser algú»? Una mirada filosòfica sobre l'èxit i el fracàs, per Nemrod Carrasco, de la UB; el 5 de març, quan un altre professor de la Universitat de Barcelona, Josep Macià, oferirà una ponència per determinar; i el 30 d'abril, una sessió encara en preparació.