Greenpeace ha reclamat als col·legis espanyols que serveixin menys carn en els seus menjadors escolars i que introdueixin més aliments ecològics per evitar conseqüències negatives tant per a la salut com per al clima.

L'ONG ha analitzat els menús de 55 escoles de Barcelona, Madrid, València, Saragossa i Sòria i ha conclòs que ofereixen carn diversos dies a la setmana tot i que les autoritats sanitàries recomanen només un o dos dies, mentre que els aliments ecològics «segueixen brillant per la seva absència».

De fet, el responsable d'agricultura de Greenpeace va assegurar que només s'han trobat aliments ecològics en un menú dels 55 analitzats i exigeix a les administracions l'aprovació d'un pla de contractació pública ecològica per «donar un tomb» a aquesta situació i s'ofereixi una dieta més saludable a les escoles.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació, l'ONG va recordar que, segons la Guia de Menjadors Escolars del Ministeri de Sanitat i del Ministeri d'Educació, la població infantil hauria de consumir entre tres i quatre racions -de 150 a 340 grams- de carn a la setmana, una o dues d'elles a l'escola, però els menús analitzats oferien de mitjana carn, ous o peix en el 96% dels segons plats (50% d'ells carn) .

Per ciutats, l'anàlisi de Greenpeace deia que Saragossa és la ciutat «més carnívora», amb la mitjana de segons plats amb carn més alta; València, per contra, és la que menys carn ofereix en els segons plats, però és la que més carn inclou en els primers. Barcelona és l'única ciutat, per la seva part, on en alguns casos s'ofereix un menú vegetarià. L'entitat va insistir que aquest consum de carn en menjadors escolars no és bo ni per a la salut ni per al planeta i va exigir un canvi a les administracions.