Els instituts Pla de l'Estany, de Banyoles, i Ermessenda, de Girona, han guanyat la primera edició dels premis Innovació docent del Patronat de l'Escola Politècnica Superior (EPS), que es van entregar durant la inauguració oficial del curs 2019-2020. Alhora, es van lliurar dotze premis Talent a estudiants que comencen la formació universitària enguany i que, d'aquesta manera, han aconseguit la gratuïtat de la matrícula corresponent al primer curs.

L'objectiu dels premis Innovació docent és reconèixer l'esforç i la voluntat d'innovar del professorat preuniversitari dintre de les assignatures de ciències i de tecnologia. Amb aquest propòsit, l'Escola Politècnica Superior ha guardonat els projectes «Imagina 3dBot» fa una passejada per les energies renovables, de l'institut Pla de l'Estany, i la «Fira ErmeSTEAM» de l'Ermessenda.

El premi consisteix en material escolar i la possibilitat de realitzar un vídeo promocional de les activitats per les quals l'han guanyat. Per participar-hi, els centres han de formar part d'una xarxa de centres col·laboradors creada pel Patronat i per l'Escola, que a principis d'aquest curs tenia 22 integrants.

Pel que fa als premis Talent, de CaixaBank i el Patronat EPS, es van concedir a Sergio Chinchilla, Miquel Comasòlivas, Edgar Lorenzo, Clara Moret, Ramon Maria Ortiz, Queralt Beringues, Aina Pellicer, Lluc Vicens, Sílvia Casamitjana, Mireia Sagué, Jordi Barrera i Valentí Ferran; els joves viuen a Puigcerdà, Girona, Torelló, Cassà de la Selva, Joanetes, Cornellà del Terri, Sant Feliu de Guíxols, Ordis, Darnius i Quart.