Banyoles celebra aquest curs la desena edició del cicle «Eduquem en família», consolidat com un projecte de ciutat per compartir experiències de formació i sensibilització sobre educació amb les famílies. Per celebrar l'aniversari, s'estrenarà un documental que repassa els valors i objectius de la iniciativa i, per primera vegada, les famílies seran les protagonistes -com a expertes- de l'última activitat d'aquesta edició.

«Eduquem en família» és un programa organitzat per les diferents associacions de mares i pares d'alumnes dels centres educatius de Banyoles, des de l'escola bressol fins a Secundària, amb el suport del Servei d'Educació de l'Ajuntament. La primera edició es va realitzar el curs 2010-2011.

Des de llavors, en les sessions, amb una mitjana de 200 persones per acte, s'han tractat qüestions com les tecnologies, la gestió de les emocions, l'adolescència, la sexualitat, el dol, l'alimentació, la criança positiva o el consum responsable. I han ofert xerrades experts com Jaume Funes, Gregori Luri, Eva Bach, Jordi Amenós, Víctor Küppers, Úrsula Oberst, Maria Jesús Comellas o David Bueno.

El programa d'aquest curs

Per a la desena edició, s'estrenarà un vídeo que documenta l'origen, els objectius, el funcionament i els valors d'«Eduquem en família». L'estrena coincidirà amb la primera activitat, el 14 de novembre a les 9 del vespre a l'Auditori de l'Ateneu, amb l'espectacle d'humor «Ser mare o pare no s'improvisa. O sí?».

El 23 de gener, a l'institut Pla de l'Estany, Xavier Verdaguer oferirà la xerrada «Transformar des de l'emprenedoria i la creativitat». El 5 de març, a l'escola Baldiri Reixac, es parlarà sobre «Eduquem per ser competents digitals?» amb la periodista Mónica Roca, creadora de Passaport Digital, un projecte de competències digitals i alfabetització multimèdia.

El 9 de maig se celebrarà la 5a edició de l'activitat «Juguem» i la 2a del «Juguem de nit», per posar en valor el joc de taula i el joc en general com a eina educativa i intergeneracional .

L'«Eduquem en família» es tancarà el 21 de maig a l'Auditori de l'Ateneu amb una activitat protagonitzada per les famílies.