L'escola Pia d'Olot participa en quatre programes europeus Erasmus+ aquest curs, i el dilluns 18 de novembre va rebre els socis hongaresos i polonesos d'un d'ells que, durant tota la setmana, es formaran en el projecte per la interdisciplinarietat a l'aula Summem. Amb aquests, treballen en un projecte que s'anomena Transformation through science i s'adreça a quart curs d'educació secundària obligatòria (ESO).

A partir del dilluns 25 de novembre, el centre continuarà amb el paper d'amfitrió perquè hi arribarà una altra delegació docent de Croàcia, Macedònia i Itàlia, en aquest cas implicada en l'Erasmus Back to nature, que treballa en un projecte amb l'alumnat de tercer d'ESO.

A més d'aquestes dues iniciatives, l'escola Pia d'Olot encara intervé en dos projectes europeus més a educació primària i a segon d'ESO. En el primer, els olotins hi treballen amb centres educatius del País de Gal·les, Polònia, Grècia i França; mentre que els segons són de la República Txeca, Eslovènia, Portugal, Xipre i Itàlia.

Des de l'escola Pia han indicat que, participant en aquest tipus de programes, volen fomentar el coneixement d'Europa, promoure la interacció entre escoles, obrir la visió de l'alumnat i millorar indirectament l'ús de la llengua anglesa, ja que aquest és l'idioma vehicular dels projectes i es porta a fora de l'aula, utilitzant-lo en situacions reals.