La música és una eina d'inclusió i innovació pedagògica més a l'escola Sant Esteve, que dos matins a la setmana treballa la llengua i l'expressió musical dintre d'una proposta de suport escolar personalitzat (SEP) adreçada a l'alumnat de 3r a 6è de primària, sigui quin sigui el seu nivell de solfeig. L'activitat vol despertar el gust i l'interès dels infants per la música i es realitza abans que comencin les classes, entre un quart de 9 i les 9 del matí.

La proposta es va posar en marxa el curs passat i aquest s'ha consolidat. Ara, els dimarts es dediquen al cant coral i els dijous, als instruments.

Els participants en la primera d'aquestes sessions representaran el centre en la trobada de corals escolars que el Departament d'Educació de la Generalitat organitza cada curs i cantaran, també, durant la representació nadalenca del pessebre vivent. D'altra banda, el grup dels dijous ha creat una batucada que, per exemple, amenitzarà la rua de carnaval del col·legi.

Pedagogia musical activa

Aquesta és una iniciativa promoguda pel mestre de música, Marc Costa, que aplica els principis de la pedagogia musical activa que formen part del projecte educatiu del centre.

A més d'aquest projecte enfocat en la música, l'oferta de suports escolars personalitzats del Sant Esteve també tracten la llengua i les matemàtiques, a més d'aportar una ampliació per a l'alumnat amb altes capacitats.