26 de novembre de 2019
26.11.2019
Diari de Girona

L'institut de Palamós enlaira un globus aerostàtic dintre de la Setmana de la Ciència

La jornada es completa amb una xerrada i un col·loqui a càrrec d'un expert en neurociència

26.11.2019 | 00:29
El globus aerostàtic, al pati.

L'institut de Palamós ha plantat un globus aerostàtic al pati i ha organitzat una xerrada-col·loqui divulgativa per a l'alumnat de batxillerat i de quart d'ESO dins la Setmana de la Ciència, una iniciativa que coordina la Fundació Catalana per a la recerca i la innovació, en la qual el centre participa des de fa sis cursos consecutius.

El Departament de Ciències experimentals organitza la conferència, en què experts dels àmbits universitari i empresarial parlen de geologia, biologia, química i física. Cada curs convida un altre departament de l'institut a participar-hi i enguany ha estat el de Ciències socials, que va proposar portar un globus aerostàtic al pati i convidar un especialista en neurociència.

Des de l'institut van indicar que volien obrir la participació al màxim de l'alumnat d'ESO, de manera que es van assignar diferents tasques als grups de cada curs. Pel que fa als de quart, el professorat de geografia i història va preparar un vídeo sobre globus a partir del qual es van plantejar una sèrie de preguntes; els cinc estudiants més ben classificats van poder pujar al globus (facilitat per una empresa d'Igualada), que es va enlairar el 20 de novembre entre les 9 i quarts d'11 del matí perquè va començar a bufar vent de garbí que dificultava les maniobres d'enlairament i aterratge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook