09 de desembre de 2019
09.12.2019
Diari de Girona

El professorat substitut nomenat aquest desembre no cobrarà fins a finals de gener

El Departament d'Educació atribueix el retard al tancament del pressupost i els sindicats li reclamen que pagui el mes que toca

09.12.2019 | 17:22
El professorat substitut nomenat aquest desembre no cobrarà fins a finals de gener

Els sindicats d'educació han denunciat aquest dilluns que els mestres i els professors interins substituts nomenats durant el desembre no cobraran la nòmina fins a finals de gener. Mitjançant un comunicat, Ustec·STEs va qualificar d'«inadmissible» la situació, ja que provoca un «greuge comparatiu» entre docents i va considerar el fet un exemple més del «maltractament» del Departament d'Educació al personal docent.

Fonts de la Conselleria han reconegut que aquesta situació es dona cada curs perquè el tancament de la nòmina està vinculat al pressupostari, que habitualment es fa al voltant del 5 de desembre. Segons Educació, cada any s'informa de la data als serveis territorials perquè la traslladi al personal que participa en el procés de cobertura de substitucions, que varia cada curs al voltant del 5 de desembre. Enguany, el procés de tancament de nòmina s'ha hagut d'avançar un nomenament.

Ustec·STEs anima a totes les persones afectades, que va calcular que poden arribar a ser 600, a què reclamin les percepcions econòmiques que els corresponen tot presentant una instància per escrit al seu servei territorial. El sindicat va considerar que es retallen els drets del personal substitut.

A través d'una piulada a Twitter, CCOO exigeix que els treballadors «cobrin el mes que treballen quan toca i no a dos mesos vista».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook